Вашата транспортна
реклама

Градски транспорт

Рекламата в градски транспорт включва  външен  брандинг на автобуси, тролейбуси и трамваи, както и вътрешна реклама  в салона на превозните средства , чрез  хенгъри, стикери и др.

Превозните средства на градски транспорт покриват огромни територии, свързвайки различните райони на градовете по 16-18 часа в денонощие и така са неотменна част от ежедневието на хората.  Докато пътуват , чакат на спирката или в задръстване, докато бързат за работа, училище, магазин или просто се разхождат рекламните превозни средства са непрекъснато пред очите им.

Дизайнът на този вид реклама е специфичен, защото трябва да се съобрази с конкретното превозно средство, за да не попадне лого , образ или надпис , върху  уязвими места и да се наруши тяхната цялост. Печатът на рекламата е върху ремувъбъл фолио, което не поврежда  повърхността на превозните средства при демонтаж, като стикерите са покрити с ламинат, който предпазва рекламните изображения от препаратите и четките при честото миене.   

За рекламата в стъклата се използва специално предвидено за целта перфо-фолио, което  осигурява комфорт и удобство на пътниците, които виждат всичко навън, а в същото време изображението от външната страна изглежда цялостно.

• Цялостен брандинг на автобуси и тролейбуси

Най запомнящият вид транспортна реклама е цялостният брандинг  При него рекламата заема цялата площ на превозното средство и около 20% от стъклата.

Креативният подход  при дизайна дава възможност за максимално въздействие на брандираното превозно средство върху хората, независимо дали пешеходци или участници в движението. 

Огромната рекламна площ, която при съчленените коли надхвърля 80 кв.м. прави цялостният брандинг предпочитан вариант за реклама.

 
• Частичен брандинг на автобуси и тролейбуси

Частичният брандинг на превозните средства е оригинален и бюджетен начин за реклама, подходящ за събития и кратък период, свързан с ангажиране на по-голям брой превозни средства.

При частичният брандинг се ангажира част от повърността на превозното средство. Най-популярните видове са:

  • Реклама върху гърба на автобус;
  • Рекламни стикери монтирани от двете страни на превозните средства;
  • Рекламен стикер около 10 кв.м., монтиран от страна, обратна на вратите в пространството между вратите на превозните средства;
  • Рекламни стикери, монтирани върху прозорците на автобусите ( изработени от перфо-фолио);

Разбира се, може да се комбинират различните видове, за да се постигне по-голям ефект и да се достигне до повече хора.


• Вътрешна реклама чрез стикери и хенгъри  в автобуси  и тролейбуси

Вътрешната реклама е разположена в салона на превозните средства. Тя е пред  очите на пътниците по време на цялото пътуване.

Рекламата  може да бъде под формата на:

  • Рекламни стикери  от ремувъбъл фолио с пълноцветен печат и ламинат в правилна или неправилна форма , монтирани на подходящите за съответните  превозни средства места;
  • Реклама чрез хенгъри – хенгъри стандартен или нестандартен размер А5 с двустранен печат и двустранен ламинат, монтирани на дръжките за хващане в салона на превозните средства;
  • Флаери, калъфки за седалки и др.